Puppyproof

Je puppy moet de hele wereld nog ontdekken en dat gaat hij doen ook! Maak daarom vooraf jullie omgeving puppyproof!

Huiskamer

Je puppy heeft scherpe tanden en de natuurlijke drang om overal in te bijten. Dit doen ze niet alleen om hun omgeving te verkennen (ze hebben immers geen handen), maar ook om hun gebit gezond te houden en gewoon uit nieuwsgierigheid. Je doet er als eigenaar goed aan om elektrische bedrading zo goed mogelijk op te bergen, evenals andere breekbare en eventueel gevaarlijke spullen. Zorg ook dat je genoeg bijt- en trekspeeltjes hebt voor je puppy. Tip: bewaar speeltjes in een mand en niet verspreid door het hele huis. Geef hem elke dag een ander speeltje, zo raakt je puppy niet verveeld.

Bank
Hekje

Tuin

Jonge dieren zien overal een spelletje in. Ze rennen en springen, zonder op te letten en hebben nog niet geleerd om naar jou te luisteren. Zorg daarom dat je tuin is afgesloten, zodat je puppy niet zomaar de weg op kan rennen. Denk eraan dat die kleine onderdeur zich makkelijk door een hek (of onder een heg) kan wurmen. Kippengaas kan uitkomst bieden. Check eveneens of je geen giftige planten in je tuin hebt staan. Je wilt natuurlijk niet dat je kleine pup doodziek wordt, of zelfs erger. Leer je puppy direct af om in de tuin te graven, want anders blijft er niks over van je mooie bloemenperk.

Kleding

Je trui of andere kledingstukken hebben een magische aantrekkingskracht op je pup. Niet alleen omdat het lekker warm is, maar vooral ook omdat jouw lichaamsgeur eraan zit. Wil je liever geen puppykwijl op je mooie spullen, berg ze dan heel goed op en haal ze voorlopig ook nog even niet uit je kast. Als je hond straks netjes is opgevoed, dan is de kust weer veilig(er). Tip: koop plakrollers, zodat je bij het weggaan je kleding kunt ontharen. Je hebt ze zelfs in klein formaat, speciaal voor in je handtas.

Kleding
Schoen

Schoenen

Hetzelfde geldt natuurlijk voor schoenen. De leer- en zweetlucht vinden honden geweldig. Je puppy zal dan ook binnen de kortste keren rondlopen met jouw sneaker in zijn bek. Nu lijkt het nog aandoenlijk, maar dit wordt al gauw een dure hobby. Zelfs voor volwassen honden zijn schoenen vaak onweerstaanbaar en sneuvelt er weleens een. Berg ze dus goed op en wees vanaf het begin consequent bij het opvoeden. Onthoud: belonen van goed gedrag werkt vaak beter dan straffen van slecht gedrag. Leer je pup dus om te spelen met hondenspeeltjes, niet met schoenen.