Apk-keuring

Gepost door Tamara

Opgroeiende honden krijgen een hoop tegelijk op hun bord, het immuunsysteem moet geactiveerd worden, ze moeten leren zich te gedragen bij soortgenoten, ze krijgen last van hun hormonen, ze moeten de regels van de baas(jes) leren en ze moeten ook nog eens heel hard groeien in heel korte tijd. Dit kost ontzettend veel energie en kan bijna niet allemaal volledig goed gaan. Om psychisch zoveel mogelijk goed te kunnen verwerken slapen ze nog veel en kunnen ze hun verstand soms volledig uitschakelen en even alles eruit gooien in de zogenoemde “gekke 5 minuten”. Lichamelijk daarentegen kunnen ze weinig voor zichzelf betekenen, ze kunnen hun groei niet remmen, de schommelende hormoonspiegel niet beïnvloeden en hun eigen immuunsysteem niet (bewust) activeren.

Ik had al veel goede dingen gehoord over osteopaten voor dieren. Die kijken naar de balans van het lichaam en alle processen die daarbij komen kijken. Als het één niet goed functioneert zal dit invloed hebben op het ander.

Het leek me wel eens goed een soort van Apk-keuring te laten doen om te zien of Ace lekker in zijn vel zit en om te kijken of we hem ergens mee kunnen helpen.

Dit idee bleek niet overbodig. De osteopaat heeft Ace helemaal nagekeken en zeker wat dingen gevonden die hem blokkeren en/of remmen in zijn ontwikkeling. Met zijn handen heeft hij deze problemen verholpen en de energiestromen in zijn lichaam weer in gang gezet. Ace was in eerste instantie speels en uitdagend maar toen de osteopaat eenmaal aan de slag was liet hij alles braaf toe en viel hij gewoon in slaap. Wat voor mij wel bevestigde dat hij zich erg op zijn gemak voelde en ergens wist dat het voor zijn eigen bestwil was.

We hebben nog wat supplementen meegekregen ter ondersteuning van het verdere proces en kregen de waarschuwing dat hij de komende week een wat futloze en andere hond kan zijn. Ik ben benieuwd..


Vorig blogbericht: Een dief in huis!

Volgend blogbericht: Ziek, zwak en misselijk