Varen

Gepost door Tamara

Een van mijn vriendinnen heeft met haar vriend een boot en als het mooi weer is gaan we daarmee op vaartoer. Echter, nog nooit met hond. Normaal gezien zijn we een lange dag weg. ’s Morgens richting het water en ’s avonds laat, na een uitgebreide bbq, weer richting huis. Ik heb Ace het liefst de hele dag bij me, door de week lukt dat vaak niet met mijn werk maar in het weekend neem ik hem wel zoveel mogelijk overal mee naartoe. Zo ook op de boot, het was even een test om te kijken hoe het ging maar Ace vond het prachtig. In het begin was het even onwennig maar op een gegeven moment ging hij met zijn voorpoten op de rand staan en genoot hij zichtbaar van de wind in zijn haren en alle indrukken die hij opdeed. Voor de zekerheid was hij wel steeds aan de lange lijn want hij wilde nog wel eens een schijnbeweging maken die deed vermoeden dat hij van plan was in het water te springen. Op zich zou dat niet zo’n probleem zijn maar er was sprake van blauwalg en dat risico wilde ik niet lopen.

Tegen de avond zijn we even aangemeerd, dan kon iedereen even van de boot af en het was een eiland waar Ace ook even lekker zijn energie kwijt kon en los mocht. Er lagen wel wat mensen in de zon maar geen andere honden en geen drukte dus voor Ace ook geen prikkels of gekke dingen. Ik had het woord “vrij” nog niet uitgesproken of hij speert ervandoor. Hij dendert tussen, over en door groepjes mensen heen die allemaal verschrikt opspringen, niet wetende wat ze overkwam. Enkele tientallen meters verder, helemaal aan het einde van het eilandje zag ik ineens een klein wit hondje blaffend opspringen. We waren dus toch niet alleen. Ace had dat natuurlijk al lang geroken en besloot de kortste weg naar die hond te nemen. Over dat dit niet de meest praktische weg was had meneer natuurlijk totaal niet nagedacht.

Gelukkig bleek dat die twee best een leuke combi waren en dat er door Ace zijn brokkenpilootroute geen spullen gesneuveld waren. Zo had toch nog iedereen een leuke dag.


Vorig blogbericht: Speurles

Volgend blogbericht: Hoera Ace 1 jaar!