Nieuwe jas

Gepost door Tamara

Ace stinkt. Of eigenlijk moet ik zeggen stonk. Omdat hij dagelijks door de modder dendert, in plassen plenst, in het gras rolt, met andere honden speelt en als het warm is in de sloot springt blijft alle vuiligheid in zijn vacht hangen. Als hij is opgedroogd valt het meeste vuil uit zijn vacht op de grond en trekt ook de stank weg. Vervolgens kan ik weer met de stofzuiger aan de slag maar dat moet ik toch wel dagelijks. Om de zoveel maanden echter is er geen houden meer aan, droog of nat, de stank blijft. Tegen die tijd weet ik dat het tijd is voor een bad. Bij hoge uitzondering mag hij dan voordat hij in bad gaat een keer echt als een varken door de modder rollen.

Omdat ik het niet zie zitten Ace mee naar boven te nemen en te wassen in onze eigen badkamer ga ik met hem naar een trimsalon. Niet om te trimmen maar dus enkel voor een lekkere douche. Omdat Ace die salon associeert met HEEL VEEL koekjes gaat hij daar altijd ontzettend enthousiast naar binnen. Doet een snuffelrondje, scoort wat koekjes en laat het hele wasgebeuren vervolgens gelaten over zich heen komen. Het idee van koekje, shampoo, koekje, shampoo en koekje, shampoo past wel in zijn straatje.

De trimster is behalve heel rustig, bekwaam en lief ook nog eens heel ervaren en goed met honden. Ze ziet precies aan hem wanneer hij iets niet meer leuk vindt en dan gaat ze gewoon met iets anders verder. Na de shampoo-sessies wordt hij met de waterblazer helemaal droog geblazen en omdat hij dat kent van thuis ondergaat hij dat ook heel netjes. En vergeet natuurlijk de koekjes niet die hij tussendoor krijgt. Voor we weggaan gaat hij nog eens demonstratief voor de pot met koekjes zitten kwispelen om te kijken of hij er nog een allerlaatste snack uit kan scoren. Wat hij uiteraard ook altijd voor elkaar krijgt.

Behalve fris en fruitig is hij als we naar huis gaan ook altijd twee keer zo breed (en dat komt niet van de hoeveelheid koekjes!). De waterblazer zorgt dat zijn haren een beetje uit elkaar gaan staan waardoor hij een echte volwassen, uitgegroeide en uitgezwaarde herder lijkt. Voor zover ik hem niet al prachtig vond, vind ik dat nu zeker. En wetende dat hij straks als hij ongeveer 2 jaar oud is, altijd zo’n looks heeft, wordt mijn smile alleen maar breder.


Vorig blogbericht: Paniek!

Volgend blogbericht: Logeetje