Gekke gewoonten

Gepost door Tamara

Iedereen heeft ze wel, gekke gewoonten waar anderen vaak om moeten lachen. Dat mensen ze hebben dat weet ik, dat honden ze hebben was mij niet bekend maar in die van Ace ben ik intussen helemaal thuis. Hij kan gekke bekken trekken maar daarnaast heeft hij nog vele andere rare gewoonten.

• Ace krijgt vers vlees te eten en iedere dag een andere smaak. Dat varieert van geit tot kip en van konijn tot rund. 2x per week krijgt hij een hele sardine of makreel en voor een goede spijsvertering speciaal voor honden gestoomde groenten. Hij weet al lang wat hij krijgt als ik het klaarmaak, zijn neus verteld hem dat immers, maar altijd als ik zijn voerbak in de standaard zet moet hij er even aan ruiken voor hij gaat zitten. Pas bij het commando “eet” mag hij aanvallen.
• Als hij gegeten heeft zit op zijn neus vaak nog een beetje vlees. Dat krijgt hij er zelf met zijn tong niet vanaf maar hij ruikt het wel. Intussen heeft hij bedacht dat als hij dat aan de handdoek die aan onze keuken hangt afveegt dat hij dat daarna weer kan oplikken. Bijkomende zaak is dat hij daarvoor wel de handdoek van het haakje pakt en meeneemt naar zijn kussen om daar op zijn gemak ieder mogelijk kruimeltje vanaf te snoepen. Je begrijpt dat wij handdoeken wassen bij het leven en intussen Ace die gewoonte proberen af te leren.
• Het grootste gedeelte van de dag slaapt Ace, althans, zo lijkt het. Ik hoef maar te bewegen of op te staan of hij kijkt me verwachtingsvol aan met zo’n blik van “wat gaan we doen vrouwtje”. Omdat hij niet iedere keer dat ik naar de keuken of het toilet loop mee hoeft te gaan zeg ik altijd ‘ga maar verder slapen’. Als reactie daarop laat hij dan altijd heel hard zijn hoofd op de grond vallen, ondersteund met een theatrale zucht en kreun.
• Als Ace een plas tegen komt moet hij erin, of het een klein plasje is of een grote, het maakt hem allemaal niets uit. In de grote plassen doet hij altijd zijn hoofd onder water om te zoeken of er iets interessants op de bodem ligt. Je ziet dan bubbeltjes naar boven komen als hij uitademt en hij komt altijd wel met een takje of plantje boven. Ons snorkelmonster.
• Zoals in een eerdere blog beschreven zoekt Ace ieder half uur een nieuw koel plekje op de vloer om te kunnen gaan slapen. Iedere normale hond zou dan eerst gaan zitten en daarna gaan liggen. Ace is vaak zo slaapdronken als hij gaat verliggen dat hij daar de moeite niet voor neemt en laat zich gewoon vanuit de houding ‘staan’ keihard op de grond vallen. Lijkt mij vrij pijnlijk maar hij lijkt er zelf weinig moeite mee te hebben. Ik verdenk hem er wel eens van dat hij tijdens de val al in slaap valt.
• Iedere dag na zijn maaltijd zoekt hij zijn balletje op om daarmee te spelen. Hij mag na het eten niet wild doen in verband met het risico op een maagdraaiing maar met die bal doet hij meestal wel rustig (moeten we er niet mee gaan gooien natuurlijk). Met dat ding houdt hij zichzelf heerlijk bezig. Loopt ermee door de kamer, laat hem uit zijn mond vallen, pakt hem weer op en herhaalt dit ritueel eindeloos. Vaste prik is geworden dat hij hem onder de bank of kast laat vallen zodat wij hem moeten pakken voor hem. We werken er niet aan mee en negeren hem op zo’n moment waarna hij álles uit de kast haalt om hem er zelf onder vandaan te toveren. Wat soms hilarische taferelen oplevert.


Vorig blogbericht: Knuffelhond

Volgend blogbericht: Sneeuwpret