Een dief in huis!

Gepost door Tamara

Onze knappe Ace is een klein diefje. Hij gaat er steeds met allerlei spullen vandoor. Dat zijn we gewend maar nu doet hij dat vaak een stuk minder opvallend dan toen hij echt heel klein was, wat getuigt van enig slim hersenwerk van zijn kant.

Ik had wat cadeautjes voor verjaardagen ingepakt en een heel onhandig stuk inpakpapier over. Dus dat had ik tot een bal verfrommeld en in de papierbak onder mijn bureau gegooid. Het is een emmer zonder deksel en Ace weet hem te vinden. Ik was nog niet omgedraaid of hij stond al met die prop papier in zijn bek achter me. Dus Ace duidelijk gemaakt dat dit niet de bedoeling was, prop weer terug in de bak en weggelopen. Je begrijpt al dat hij steeds binnen no-time dat ding weer te pakken had en me lekker aan het uitdagen was. Zo ging dat een keer of 4 door tot ik het echt zat was en hem even goed op zijn plek heb gezet. Die prop bleef vervolgens in de prullenbak maar in de daarop volgende dagen had hij andere doelwitten.

Onder andere een plateau met siersteentjes erop was de pineut. Heel voorzichtig pakt hij dan met zijn lippen een steentje en gaat hiermee door de kamer rennen. Hij laat zich op zo’n moment natuurlijk niet pakken en wanneer me dat wel lukt slikt hij snel dat steentje in. Omdat dit nogal schadelijk kan zijn voor maag en darmen heb ik de steentjes even tijdelijk weggehaald. Op opvoedgebied niet de meest verantwoorde keuze, het is immers beter hem te leren eraf te blijven, maar op geneeskundig gebied des te slimmer.

Een moment waarop Ace lekker lag te slapen en ik totaal niet in de gaten had wat er gaande was bleek het toppunt. Ik was mijn smartphone kwijt, omdat ik zeker wist dat ik hem in huis nog had gehad maakte ik me niet echt zorgen maar ik had dat ding gewoon nodig. Heel het huis afgezocht, tot in de wasmachine op zolder aan toe. Niks. Het geluid stond uit en hij zit in een vrij dik hoesje wat ook de trilfunctie minimaliseert, bellen had dus geen zin. Tot me de heldere ingeving bereikte dat ik ‘zoek mijn Iphone’ aan had staan. Vanaf een ander toestel kun je dan je telefoon, ook als hij op stil staat, een geluid af laten spelen. Dus ik aan de slag en op een gegeven moment hoorde ik inderdaad gedempt ergens een pieptoon vandaan komen. Wat bleek nu: Ace had mijn telefoon gepakt, was er bovenop gaan liggen en deed net alsof hij sliep. Ik kan er niets anders over zeggen dan: Geslaagde truc…


Vorig blogbericht: Voortgezette gehoorzaamheid

Volgend blogbericht: Apk-keuring