Verzameling tanden en kiezen

Gepost door Tamara

Enige tijd geleden had Ace al een heel aantal van zijn snijtanden gewisseld. Op latere leeftijd volgen dan de kiezen en hoektanden. Op een zeker moment zat ik op de bank en hoorde Ace ergens op kauwen. Nu is dat niet zo vreemd want heel het huis ligt vol met speelgoed, maar dit klonk anders. Omdat hij nog steeds buien heeft waarin hij werkelijk waar de meest vreemde dingen te pakken weet te krijgen liep ik er toch maar even heen om te kijken wat het was. Bleek het een kies te zijn! Meestal slikken ze die in dus ik vond het nogal een primeur dat ik deze te pakken had. Toch leuk om te bewaren.

Gek genoeg gebeurde dit de dagen erna nog 2x en vielen er tijdens de cursus ook nog twee uit. Al kunnen die laatste 2 ook wel een beetje mijn schuld zijn. Ace had zijn aandacht er weer totaal niet bij en door een regelmatig flink rukje aan de lijn kan het zomaar zijn dat hij een paar keer hard op een losse kies heeft gebeten. Hoe dan ook, intussen hebben we een hele verzameling tanden van hem liggen.

Hij lijkt er meer last van te hebben dan van de wisseling van zijn snijtanden. Hij is wat suffig en wil niet echt spelen, hij kwijlt meer dan eerst en af en toe ligt hij wat te piepen en kreunen. Hoofdpijn zal hij er ook wel van hebben want luisteren zat er de rest van de week ook niet in. Na een fase waarin hij braaf terugkwam als ik hem riep volgt nu de kom-me-maar-halen-want-ik-kom-niet-naar-jou-periode. Met opnieuw de gêne tegenover buurtbewoners, excuses aan hardlopers waar hij achteraan gaat, en de lange lijn die ik weer tevoorschijn heb getoverd. Hij gaat voorlopig niet meer los.


Vorig blogbericht: Vroege pubertijd

Volgend blogbericht: Wat een lol