Ieuw een teek!

Gepost door Tamara

Dat teken vervelend, onhandig en zelfs gevaarlijk kunnen zijn is algemeen bekend. Dat ze tegenwoordig het hele jaar door actief zijn is minder bekend. Onze Ace had afgelopen week zijn allereerste teek te pakken, pontificaal midden op zijn hoofd. Een klein, vervelend, geniepig parasietje dat vastbesloten was zichzelf propvol te zuigen met het bloed van mijn onschuldige ‘pup’. Gelukkig was daar de tekenbrigade (lees: ik, vriendlief durfde het beestje nog niet eens van dichtbij te bekijken) om een stokje te steken voor zijn snode plannen. Gewapend met een tissue dacht ik die wel even bij zijn kont te pakken en er soepeltjes uit te trekken. Viel dat even tegen, het beestje zat veel vaster dan ik verwacht had en was absoluut niet van plan mee te werken. Met een pincet in de aanslag begon ik aan de tweede poging, die resulteerde in een lijf dat los kwam van de kop van de teek waarna kop en poten standvastig in het hoofd van mijn Ace bleven zitten. Paniek! Want hoeveel vreselijke verhalen hoor je daar niet over? Ziekteoverdracht, gif wat ze dan spugen, ontstekingen, alles wat ik juist niet wilde!

Met de pincet nog geprobeerd kop en poten eruit te peuteren maar dat was niet echt een succes. Arme Ace was het intussen spuugbeu, dat gepriegel aan zijn kop, en begon flink tegen te stribbelen. Dus maar even laten rusten en zijn koppie goed in de gaten gehouden.

Twee dagen later zat er een bultje met een korstje wat ik eraf gepeuterd heb. Daaronder kwam gelukkig een mooi, schoon en gezond nieuw velletje tevoorschijn. Poten en kop van de teek waren nergens meer te bekennen. Eind goed al goed, en nu maar hopen dat die teek niet ziek was en alles ook echt in orde is.

Wat heb ik hiervan geleerd: Dat ik knappe Ace netjes moet behandelen tegen parasieten en dat ik een tekentang moet aanschaffen voor het geval ik er nog eentje tegen kom.

Dan blijkt maar weer, je kunt voor Bayer werken, de koning der parasietenbestrijding, en dan nog knap stom bezig zijn!


Vorig blogbericht: Doggydating

Volgend blogbericht: Examen voortgezette gehoorzaamheid