Vakantie!

Gepost door Tamara

Ik had een weekje vakantie en dat betekend voor Ace ook een soort van vakantie. Dan gaan we namelijk allemaal extra leuke dingen doen. En natuurlijk heel hard oefenen voor de cursus want die is echt wel pittig. Dat doet hij momenteel wel super, hij luistert echt heel goed, doet hard zijn best en de meeste oefeningen hebben we al onder de knie. Het gaat alleen nog om de puntjes op de i. Ik merk ook wel dat als ik zelf rust heb (lees vakantie) en niet de hele dag aan het jakken en jagen ben, Ace ook een stuk relaxter is. Wat bij hem dan weer resulteert in werkende oren. Iets waar ik zelf ook zeker mee aan de slag kan.

We hebben veel leuke boswandelingen gemaakt, verschillende snuffel- en hersenspelletjes gedaan, in de modder gespeeld (hij dan) en we zijn ook een paar keer naar het strand geweest. Daar heeft hij met allerlei andere honden kennis gemaakt en gespeeld.

Meneer heeft denk ik wel moeite met het oppakken van signalen van andere honden. Hij stormt nog steeds overal als een ongeleid projectiel op af en dat vinden veel honden nogal spannend. Die snauwen dan eerst een keer flink, waar Ace over het algemeen niet echt van onder de indruk is, voor ze met hem meespelen. Ook tijdens het spel kan Ace nogal lomp en ruw zijn waardoor hij regelmatig nog een keer op zijn plek gezet moet worden voor hij normaal kan doen. Op zich vind ik dit wel prettig, zo leert hij dat hij rustig moet doen en ook op die manier heel leuk kan spelen. Wie kan hem dat nou beter leren dan een soortgenoot? Bij honden die niet naar hem snauwen en het allemaal maar over zich heel laten komen vind ik het minder leuk. Er zit totaal geen agressie in Ace, het is puur enthousiasme, maar hij is heel groot, lomp en sterk. Met honden die zichzelf niet verdedigen of met kleine hondjes vind ik het nog wel eens moeilijk. Ik wil dat hij met zoveel mogelijk verschillende honden sociaal contact heeft maar ik wil ook niet dat er straks gewonden vallen of honden bang worden door hem. Hier proberen we aan te werken.


Vorig blogbericht: Ziek, zwak en misselijk

Volgend blogbericht: Overspronggedrag