Voortgezette gehoorzaamheid

Gepost door Tamara

We zijn direct na de basis gehoorzaamheid gestart met de cursus voortgezette gehoorzaamheid. Er valt nog veel te leren en honden moeten nu eenmaal beziggehouden worden om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen. Vol goede moed gingen we aan de slag.

Met een groepje van 7 honden met baasjes startten we met les 1 waar we direct te horen kregen dat we flink aan de bak moeten. We gaan veel nieuwe dingen leren die echt een uitdaging zijn voor baas en hond en dat moet allemaal geleerd worden in 12 lessen.

Om me heen kijkend kwam ik tot de conclusie dat we in een groep zitten waarvan 5 honden al (ruimschoots) volwassen zijn en 1 hond van dezelfde leeftijd als Ace is. Waar Ace nu al niet echt zijn concentratie kon bewaren en al blaffend, jankend, piepend en jammerend naast me zat of stond bleef de rest keuring naast de baas zitten wachten. We moeten echt aan het werk… De oefeningen die we gaan leren zijn een stuk ingewikkelder dan die van de basiscursus. De commando’s voet, sta, gebit tonen, los volgen, blijven liggen terwijl ik 2 minuten uit zicht blijf, zitten tijdens volgen incl. aansluiten en een figuur 8 lopen met je hond om een andere, los liggende hond heen komen aan bod.

In de eerste les is gelijk gebit tonen, sta en voet erin gestampt en die moeten ze in les 2 ook echt kunnen anders is er te weinig tijd voor de overige, moeilijkere, opdrachten. Ik weet wat ons deze week te doen staat!


Vorig blogbericht: Examen

Volgend blogbericht: Een dief in huis!