Ziek, zwak en misselijk

Gepost door Tamara

Zoals de osteopaat al voorspeld had zat Ace de afgelopen week niet lekker in zijn vel. Hij was lusteloos, lag en sliep (extra) veel, piepte en kreunde af en toe en had heel veel jeuk. Hij zat steeds aan zijn poten te bijten en met zijn achterpoten aan zijn lichaam te krabben. Verder had hij vieze ogen en hoorde ik zijn darmen veel borrelen.

Voor de zekerheid toch nog even contact opgenomen met de osteopaat en die vond het gelukkig allemaal heel verklaarbaar. Ace zijn lichaam is bezig met het opruimen van afvalstoffen en de supplementen die hij heeft meegekregen kun je vergelijken met een soort detox-kuur. Alle symptomen heb ben schijnbaar te maken met ontgiften. Ik was gerustgesteld en naarmate de week vorderde werd Ace weer een beetje de oude.

We hebben rustig aan gedaan: korte oefensessies, korte wandelingen, weinig tot niet gespeeld met andere honden en hem lekker laten slapen als hij dat wilde. Hij heeft zelf aangegeven wat hij wel en niet wilde en/of kon en daarin hebben we hem in zijn waarde gelaten. Enkel dat spelen met andere honden was onze keuze en niet de zijne. Hevig verontwaardigd was hij als we zijn beste speelkameraadjes passeerden zonder dat hij los mocht. Gelukkig heeft hij nog een heel leven voor zich waarin hij wat mij betreft met alle (sociale) honden mag spelen die hij tegenkomt. Voor hem waren we echter even de stomste baasjes van de hele wereld.  


Vorig blogbericht: Apk-keuring

Volgend blogbericht: Vakantie!