Dag bench

Gepost door Tamara

Sinds een week of 2 gaat Ace, nu 10 maanden oud, helemaal niet meer in de bench, ook niet als we lang weg zijn. Hij kan er vanwege zijn grootte eigenlijk niet meer comfortabel languit in liggen en sloopgedrag heeft hij nooit echt vertoond. Er is een keer een tijdschrift gesneuveld en hij heeft echt wel dingen gepakt die hij niet mocht hebben maar kapotmaken deed hij over het algemeen niet. Deze 2 weken waren eigenlijk een soort test, kan hij het of kan hij het niet. Afgezien van het kapot vreten van de rubberen rand van de deurmat waar hij eerder al eens aan was begonnen ging het heel goed. De deurmat halen we voorlopig even weg als we weggaan of gaan slapen. Verder gedraagt hij zich voorbeeldig. Ik check regelmatig even op de camera wat hij aan het doen is en meestal ligt hij dan op zijn favoriete plek voor het raam, ligt hij te wachten voor de achterdeur of slaapt hij op zijn kussen/de vloer.

We wilden Ace nog wel eens een time-out geven in zijn bench als hij echt heel erg vervelend was in huis maar dat is gelukkig steeds minder nodig. En als het echt een keer moet sturen we hem naar de hal. En dat vindt hij volgens mij veel erger dan in de bench omdat hij ons dan niet kan zien.

Na een geslaagde generale zijn we daarom voor het echte werk gegaan: de bench is weg, opgeborgen in de garage. Zijn kussen ligt nu op de plek waar de bench stond en afgezien van de kale, lege kamer merken we eigenlijk weinig verschil. Ace lijkt niet onder de indruk en doet gewoon wat hij altijd al deed.


Vorig blogbericht: Family Protection Dog

Volgend blogbericht: Examen detectiewerk