Doggydating

Gepost door Tamara

Alle honden in de wijk hebben intussen kennisgemaakt met Ace. Met de ene mag hij wel spelen, met de andere niet. Dat ligt eraan of ze elkaar aardig vinden, of die andere hond los mag lopen en het allerbelangrijkste: of de baasjes zeggen dat het mag.

Waar hij eerst altijd heel onderdanig deed naar andere honden gaat hij zich nu een beetje verdedigen. Hij begint ook een klein beetje dominant gedrag te vertonen en te kijken hoe ver hij kan gaan bij die andere hond. Op zich vind ik dat niet erg, hij mag best voor zichzelf opkomen, maar wel binnen mijn grenzen. Ik corrigeer hem dan ook wel eens als hij te ver gaat naar mijn zin. Over het algemeen accepteert hij dit prima.

Om hem sociaal te houden naar andere honden en hem te stimuleren op een aardige manier kennis te blijven maken met onbekenden zijn we gaan “doggydaten”. Het principe hierachter is eigenlijk dat je via de doggydating-app een wandeling aanmaakt waaraan iedere andere gebruiker kan deelnemen als hij of zij dat wil. Als je de wandeling aanmaakt kun je aangeven of iedereen welkom is of bijvoorbeeld alleen kleine of alleen grote honden. Datum, tijd en locatie worden toegevoegd en iedereen ontmoet elkaar op de afgesproken plek.

We zijn lid geworden en hebben al verschillende wandelingen meegelopen. Het is heel goed voor de honden en ook nog eens gezellig voor de baasjes. Over het algemeen gaat het altijd goed met alle honden bij elkaar en daarnaast kom je op plaatsen waar je anders nooit heen gegaan zou zijn.

Ace doet het meestal heel netjes. Hij begroet iedereen nog steeds als een ongeleid projectiel maar is daarna over het algemeen sociaal en beleefd. Zijn dominante pogingen, met name bij de hele dominante honden, blijven wel een beetje maar het is ook zijn goed recht om uit te vinden wat zijn plaats is binnen een groep.

We blijven hier zeker mee doorgaan en genieten er echt van.


Vorig blogbericht: Detectiehond

Volgend blogbericht: Ieuw een teek!