Family Protection Dog

Gepost door Tamara

Aangezien we gezakt zijn voor onze cursus voortgezette gehoorzaamheid en het er momenteel niet naar uit ziet dat hij, als ik de cursus opnieuw doe, wel gaat slagen, ben ik op zoek gegaan naar een andere cursus. Eentje waar ik interactiever bezig ben met Ace en hij niet zoveel hoeft te wachten op andere honden die hun oefeningen aan het doen zijn. Geduld komt momenteel niet voor in het woordenboek van onze puber dus wetende dat het hem toch niet wordt kan ik het beter even laten rusten.

Mijn intructeur vertelde me over de cursus “Family Protection Dog”. Een cursus waar honden op en verantwoorde en leuke manier leren omgaan met hun waak- en verdedigingsinstincten. Omdat Ace intussen flink waaks is, zowel in huis als wanneer ik ’s avonds in het donker met hem buiten loop, wil ik wel graag dat hij controleerbaar blijft. Momenteel heb ik soms echt geen vat op zijn gedrag. Hij ligt hele dagen voor het raam naar buiten te kijken en als er iets of iemand voorbij komt wat hem niet zint gaat hij als een wezenloze tekeer. En dan kan ik hem proberen tot bedaren te brengen maar dat lukt lang niet altijd. Ook buiten begint hij te grommen naar vreemde mensen die naar zijn zin te dichtbij zijn vrouwtje komen. Eigenlijk vind ik dat wel prettig, je weet tegenwoordig natuurlijk nooit wat een vreemde van plan is, maar ik wil niet dat hij het heft in eigen handen neemt. Gelukkig schakelt hij van waak-modus direct over in kwispel-knuffel-speel-modus zodra die mensen vrolijk tegen mij of hem praten en ik hem duidelijk maak dat het goed is.

Afgelopen week ben ik bij die cursus gaan kijken om te zien of het wat voor ons is en wat is dat gaaf! De honden leren op commando te blokken, te blaffen en tegen iemand op te springen (niet bijten!). Omdat je er een commando aan koppelt is de actie ineens controleerbaar en beheersbaar. De honden zijn veel actiever bezig dan met een gehoorzaamheidscursus en ik denk daarom echt dat het voor Ace een stuk leuker is. Springen en idioot doen tegen mensen kan hij in ieder geval als de beste.

Ik heb me direct opgegeven en binnenkort hebben we de eerste les. Nu maar hopen dat zijn puberstreken tegen die tijd een beetje te beheersen zijn en hij van plan is zijn best voor me te gaan doen.


Volgend blogbericht: Dag bench