Samen voetbal kijken en meer

Gepost door Tessa

Van Elvi mag alles

Elvi – die alles prima vindt - heb ik weleens een Nederlands teamshirtje aangetrokken. Normaal zou ik nooit een dier kleren aandoen hoor, vooral niet als zij er last van zouden hebben. Maar ik zag het in een dierenwinkel liggen (bedoeld voor kleine hondjes) en kon het niet laten om te proberen. Bij Benja zou ik dit nooit proberen, want ik weet dat zij er erg ongemakkelijk van zou worden. Elvi leek het wel lekker warm te vinden en na het nemen van een foto heb ik hem weer uitgedaan.

CD voor katten

Voor de rest reageren ze nauwelijks op de televisie. Wel heb ik laatste een speciale katten-cd voor ze gekocht. Er staat rustige muziek op, een soort klassiek met hier en daar wat natuurgeluiden. Het schijnt rustgevend te werken, vooral vanwege de hoge tonen. Ik merkte geen reactie, dus de cd belandde al weer snel in de kast.

Kattenspelletjes op de iPad

Wist je dat er ook speciale apps zijn voor katten? Ik weet, het lijkt te gek voor woorden. Maar sommige kattenspelletjes vallen best in de smaak. Ze moeten een muis vangen, die over het beeldscherm beweegt. Als ze hem aantikken, rent ‘ie piepend weg. Sommige mensen zouden me voor gek verklaren, en dat ze hebben gelijk: ik ben een kattengek en ik doe alles om mijn katten een leuk leven te geven.

Kun je dan alleen nog maar duur speelgoed voor ze kopen? Zeker niet! Elvi vindt balletjes van zilverfolie fantastisch en Benja speelt graag met broodclipjes, wattenstaafjes en metalen clipjes.


Volgend blogbericht: Help, onze kat is vermist!