Op vakantie: logeren bij iemand anders

Gepost door Tessa

Samen in het mandje

Ze zitten het liefst samen in het mandje hebben we gemerkt. Ze zijn echt onafscheidelijk geworden sinds ze elkaar kennen. Onderweg in de auto liggen ze al in een mum van tijd te ronken, dus van enige spanning is geen sprake. We hebben hun eigen slaapmandje ook meegenomen, evenals hun kattenbak en wat speeltjes, zodat ze toch iets vertrouwds hebben in het vreemde huis straks. Als dat maar goed gaat…...

Oh jee, een andere kat

Eenmaal bij mijn schoonouders laten we ze los in huis. Ze gaan natuurlijk direct op onderzoek uit en snuffelen aan alles wat in de kamer staat. Mijn schoonouders hebben ook nog een andere kat, genaamd Sherry. Het is een kat op leeftijd die wel gewend is aan logeetjes, in de vorm van andere katten en honden, dus van haar zullen ze weinig last hebben. Benja en Elvi lijken het al snel prima te vinden, want wanneer wij ons tweede kopje koffie krijgen springen ze al bij mijn schoonvader op schoot. Met een gerust hart gaan we op vakantie.

Aandachttrekkers

Een paar dagen later bellen we naar huis om te horen hoe het met onze poezenbeesten gaat. Het gaat prima, zegt mijn schoonmoeder. Wat zijn ze sociaal, zegt ze, ze laten ons geen seconde met rust. We lachen, want inderdaad, dat was ook iets waar wij aan moesten wennen. We zijn blij met het nieuws dat ze ook hun eigen kat, Sherry, met rust laten. Ze zijn er een paar keer naartoe gelopen, maar naar een ferme blaas van haar kant, liepen ze weer weg. Het zal je maar gebeuren, twee van die aandachttrekkers in je huis!

Verwend

Mijn schoonouders zijn in hun nopjes met de klein-katten en nemen gedwee weer afscheid van ze na tien dagen. Ze zijn flink verwend, zoals het hoort, en het lijkt alsof we allemaal een fijne vakantie hebben gehad.


Vorig blogbericht: Kennismaken met andere kitten

Volgend blogbericht: Samen voetbal kijken en meer