Kennismaken met andere kitten

Gepost door Tessa

Benja is nu 20 weken oud, twee weken jonger dan Elvi. We zijn benieuwd hoe de kennismaking straks zo gaat verlopen. Nu eerst Benja ophalen in Friesland.

Kennismaking

We hebben Elvi even in een andere kamer gezet, zodat Benja even de tijd heeft om uit haar mandje te komen en de omgeving te verkennen. Ze is zenuwachtig, ze ruikt natuurlijk andere mensen en een onbekende kat. Langzaam sluipt ze door de woonkamer. Na een uur besluiten we de deur open te zetten. We staan erbij om ervoor te zorgen dat ze elkaar niet direct ergens in de hoek drijven en dan uit angst aanvallen. Ze hebben allebei hun ruimte nodig.

Blazen

Elvi blaast, maar is duidelijk wel erg geïnteresseerd in de nieuwe kat. Het geeft ons direct hoop in een goede afloop, of juichen we te vroeg? Benja speurt het huis af, en loopt tussendoor een paar keer naar Elvi. Waar Elvi af en toe steun zoekt bij ons in deze spannende situatie, negeert Benja ons volledig. Wij zijn natuurlijk net zo vreemd voor haar als de witte, blazende pluizenbal. We laten ze een tijdje rondlopen en zijn al blij dat ze elkaar niet aanvallen. De eerste nacht verloopt rustig, ze slapen apart, maar wel in dezelfde kamer.

Samen spelen

Een dag later proberen we met ze te spelen om ze op hun gemak te stellen. Het werkt, ze komen steeds dichterbij elkaar in de buurt zonder te blazen en lijken te ontspannen. Als we ze even later elkaar een likje zien geven, weten we dat het goed zit. ’s Middags liggen ze samen op de bank te slapen en kruipen steeds dichter naar elkaar toe. Ze vinden het allebei spannend, maar de lichaamswarmte van de ander wint. En ja hoor, eind goed al goed, binnen een week zijn ze onafscheidelijk! Ze eten samen, spelen en slapen samen. We merken gelijk dat Elvi ons een beetje loslaat en graag tijd doorbrengt met haar nieuwe vriendinnetje. Het is alsof het nooit anders is geweest.