Yes, onze kitten is weer gezond!

Gepost door Tessa

Kieskeurige eter

Ondanks dat haar behandeling nu voorbij is, gaat haar gewone verzorging natuurlijk gewoon door. Inmiddels hebben we Elvi nu negen weken en zijn we wel weer gewend aan het hebben van een kat. We geven haar iedere dag een bakje brokjes (wat er de hele dag staat) en mijn vriend geeft haar soms een lepeltje vlees uit een blikje, omdat ze het zo lekker vindt. Wat me opvalt is dat ze helemaal niet zo gericht is op eten. Niet zoals mijn eerdere katten in ieder geval. Ook is ze erg kieskeurig, als we iets voor haar neerzetten wat ze niet lekker vindt ruiken, rent ze gillend (okee, mauwend) weg en komt niet meer terug. Drama queen.  

Geen stinkende kattenbak meer

Ook zijn we er weer achter hoe vies een stinkende kattenbak is, maar we hebben een oplossing! De eerste weken gebruikten we gewone kattenbakvulling (witte korrels), maar inmiddels ben ik erachter gekomen dat een ander soort veel prettiger is in het gebruik.

Het zijn geperste plantaardige vezels. Ze zijn veel lichter van gewicht, absorberen vocht en geur, klonteren heel goed samen. Als je zelf geen katten hebt, zul je denken, waar heeft ze het over? Maar kateigenaren weten dat dit resulteert in minder stank en de mogelijkheid om tussendoor plasjes en poepjes weg te scheppen. Dat betekent voor jou minder gesleep met kattenbakvulling (je doet namelijk langer met de korrels) en voor jouw kat continue een schone bak. Daarnaast kun je deze korrels ook nog door het toilet spoelen als je wilt, ze vallen namelijk uiteen als ze in aanraking komen met water. Top spul! Zo zie je maar weer, bij iedere kat leer je weer wat bij!


Vorig blogbericht: Aandacht en nog eens aandacht

Volgend blogbericht: Kennismaken met andere kitten