Vandaag halen we onze kitten op

Gepost door Tessa

Bij de fokker

Kattenmandje, check, iets lekkers, check, geld, check. We stappen in de auto en rijden naar de fokker. Daar aangekomen zien we de kleine dreumes al zitten, altijd nieuwsgierig naar wie er binnenkomt. Haar broertjes doen krijgertje in de hoek. Onder het genot van een kopje koffie handelen we de papieren af voor ontvangst van onze kitten en nemen haar stamboom en dierenpaspoort aan. De fokker benadrukt nog dat ze een fokverbod heeft vanwege haar knikstaart. Elvi heeft een aangeboren afwijking in haar staartwervels. Haar staart is kort, krom en stijf en deze genen mag ze dus niet doorgeven aan een eventueel nageslacht. We gaan hiermee akkoord en ontvangen dus ook een nette korting.

Dan komt het moment dat we haar meenemen. Lastig vind ik zelf, want je weet dat het voor haar een angstig moment kan zijn. Maar niet voor onze Elvi. Onze onverschrokken witte pluizenbal stapt nieuwsgierig het mandje in dat we net al openstaand op de grond hebben gezet. We doen het deurtje achter haar dicht en nemen afscheid van de familie. Ook in de auto geeft ze geen kik. Ik heb het mandje op mijn schoot op de passagiersstoel maar kan het niet laten om af en toe even naar binnen te gluren. Mijn vriend en ik verkneuteren ons erover dat we nu – met ons nieuwe katje – een soort gezinnetje zijn. De tocht naar huis verloopt goed.

Nieuwe omgeving

Eenmaal aangekomen trekken we alles uit de kast om het onze prinses naar de wens te maken. We hebben een prachtige design krabpaal gekocht, een zogenaamde geurloze kattenbak en chique drink en eetbakjes. Het is natuurlijk wel een raskat. Na enkele minuten stapt ze dapper haar nieuwe wereld in. Ze blijft laag bij de grond (teken van spanning) en kijkt om zich heen. Al snel komt ze mauwend naar me toe. Het is een echte hoge kitten ‘mauw’, eigenlijk meer een ‘mieuw’. Ik aai haar en we zijn vrienden, dat voel ik meteen.

Voor ons allebei is het niet nieuw, een kat hebben. Maar wel erg lang geleden en dan is het toch weer even spannend. Ik ben benieuwd naar hoe het de komende weken zal gaan. We gaan deze week even langs de dierenarts voor een check-up. Maar vandaag gaan we voornamelijk heel veel knuffelen.


Volgend blogbericht: Oh jee, onze kat heeft ringworm!