Een Devon Rex is geen gewone kat

Gepost door Tessa

Wat me opviel was dat Katootje overal met ons meeliep. Ze keek me continu strak aan (iets wat katten niet vaak doen) en zocht duidelijk contact, ondanks dat we totale vreemden voor haar zijn. Ze had een korte rafelige vacht met krulletjes, een klein kopje, enorme oren, een dunne staart en een klein hangbuikje. Ze intrigeerde me enorm en ik ging thuis naarstig op zoek naar meer informatie over dit bijzondere ras.

Een Devon rex kan niet alleen zijn

Al gauw kwam ik erachter dat Devon Rexen intelligent zijn, zeer gericht op mensen en speels. Hun gekke karakter past bij hun gekke uiterlijk. Een belangrijk feit kwam op iedere pagina over dit ras terug: een Devon Rex kun je niet alleen houden. Ze hebben contact nodig, of dat nu met jou of een andere kat is. Over andere huisdieren werd niks gezegd. Mijn betoog naar mijn vriend kon beginnen: we nemen een Devon Rex, een heel leuk ras, lees maar, maar ze kunnen niet alleen, dus dan moeten we er maar gelijk twee nemen. Zou dat passen op onze Amsterdamse bovenwoning? Vast wel! Ze zijn immers klein en verharen nauwelijks zegt de rasbeschrijving. Al snel was hij overtuigd.

Op zoek naar een nestje

De zoektocht naar een gezonde kitten kon beginnen. Ik weet dat er een handel is in raskatten en ben vastbesloten om een goede fokker te vinden en een gezonde kitten. Toch beland ik al snel op Marktplaats. Een bepaalde advertentie valt me op. Er staat een goede, liefdevolle beschrijving, de fokker is aangesloten bij een rasvereniging en er is een leuk nestje geboren. Van de prijs moeten we even slikken, zo’n 650 euro. Vroeger haalden we gewoon ergens een gratis kitten op. Toch besluiten we om te gaan kijken. Tegelijkertijd zie ik ergens een andere advertentie, ook van een leuk nestje, een mix tussen een Devon Rex en een Main Coon. Als we het goed plannen kunnen we ze een week na elkaar ophalen. Zou dat niet leuk zijn!


Volgend blogbericht: Vandaag halen we onze kitten op